گزارش حضور آپتایم در پنجمین کنفرانس و نمایشگاه صنعت پخش ایران

پنجمین کنفرانس و نمایشگاه‌ صنعت پخش ایران با حضور آپتایم در تاریخ  19 تا 21 اردیبهشت برگزار شد. آپتایم همواره در تلاش است که تحولی دانش‌بنیان در صنعت پخش ایجاد کند و مسیربندی و مدیریت ناوگان را از حالت دستی خارج کند و به بهینه‌ترین حالت و بر پایه هوش مصنوعی انجام دهد. هدف آپتایم از شرکت در این نمایشگاه و کنفرانس، همین موضوع بود.

در روز 21 اردیبهشت آپتایم پنلی با موضوع «تاثیر تحول دیجیتال و فناوری‌های نوظهور در صنعت پخش» برگزار کرد. در این پنل مدیران ارشد شرکت‌هایی مانند دیجی‌کالا، دیجی‌نکست، گروه صنعتی بهشهر (Savola Group) و آپتایم حضور داشتند و درباره ورود تکنولوژی به صنعت پخش صحبت کردند. روزبه شاهرخی، معاون توسعه کسب‌وکار آپتایم به عنوان گرداننده پنل حضور داشت. در ادامه به خلاصه‌ای از گفت‌وگوی افراد حاضر در این پنل خواهیم پرداخت.

 

کاوه احسانی

کاوه احسانی؛ معاون ارشد عملیات دیجی‌کالا

در روزهای اولی که شرکت‌ها شروع کردند از سیستم‌های نرم‌افزاری استفاده کنند و اطلاعاتی را سامان دهند، استفاده از فناوری دیجیتال آغاز شده است. از وقتی که فرایندها تغییر میکنند و به سمت و سوی دیجیتال می‌روند تحول دیجیتال رخ می‌دهد.

فرهنگ قسمت مهمی از تحول دیجیتال است و می‌توان آن را به دو بخش تقسیم کرد:

  1. همواره وضعیت موجود را به چالش بکشید.
  2. باید به مدل‌های تجربه کردن باور داشته باشید. راه‌حل‌های درست لزوما نزد یک فرد نیست و اصلا راه‌حل قطعی برای چیزی وجود ندارد. پس راه‌حل‌ها نیاز به تجربه کردن دارند تا درستی آن‌ها مشخص شود.

پس وقتی که حرکت نوآورانه‌ای انجام می‌دهیم احتمال شکست وجود دارد اما برای موفقیت هم باید فرهنگ آن در سازمان وجود داشته باشد.

 

علی فرشیان

علی فرشیان؛ مدیر ارشد فناوری اطلاعات گروه صنعتی بهشهر (Savola Group)

نیاز فعلی بیزنس، دیگر سرویس پرووایدر نیست، باید بیزنس پارتنر باشیم و باید درک کاملی از نیازی که در بیزنس و جامعه وجود دارد داشته باشیم. بعد با اصلاح و بروزرسانی فرایندها، فعالیت را شروع کنیم. اینکه اگر ما کاری را سال‌هاست داریم به یک شکل انجام می‌دهیم و در ادامه هم بخواهیم به همان شکل انجام شود تفکر درستی نیست. همانطور که شرکت‌های تکنولوژی‌محور مثل اسنپ و دیجی‌کالا نشان داده‌اند که با ارائه روش‌های بهتر، فرایندها را بهبود دهند.

برای تحول دیجیتال، کسب‌وکارها باید زیرساخت جمع‌آوری داده داشته باشند تا بتوانند تصمیمات درست‌تری بگیرند. در لایه بعدی که داده‌ها جمع‌آوری شدند، باید به تحلیل داده‌ها بپردازیم و دقیقا بفهمیم کدام قسمت بیزنس ما مشکل دارد.

 

کیوان محیط مافی

کیوان محیط مافی؛ مدیرعامل دیجی‌نکست

در سال 95 که وارد دیجی‌کالا شدم خیلی از فرایندها به درستی و بهینه‌‌ترین حالت اجرا نمی‌شد. برای حل این مشکل ما سعی کردیم با استفاده از دیتاهای موجود و جمع‌آوری دیتاهای جدید، فرایندها را بهبود دهیم. این داده‌محور بودن به ما کمک کرد که تصمیمات استراتژیک درست‌تری بگیریم. داده‌محوری به طور کلی یکی از پیش‌نیازهای تحول دیجیتال است.

در شرکت‌های سنتی اکثرا این نگاه وجود دارد که خود شرکت یک فناوری جدید را ایجاد کند و مالک آن باشد. سه راه برای ایجاد نوآوری در سازمان‌ها وجود دارد:

  1. خرید و ادغام: این روش هزینه بسیار بالا و ریسک متوسط و به صورت کوتاه‌مدت است.
  2. تحقیق و توسعه: این روش هم هزینه بالایی دارد و به صورت بلندمدت و دارای ریسک متوسط است.
  3. تعامل با استارتاپ‌ها: این روش هزینه کمتری نسبت به دو روش دیگر دارد و به صورت میان‌مدت با ریسک بالایی صورت می‌گیرد.

معمولا در شرکت‌های دارای تفکر سنتی، روش اول و دوم که هزینه بالایی دارد اجرا می‌شود.

 

محمدجواد اتابکی

محمدجواد اتابکی؛ مدیرعامل آپتایم

این روزها هوش مصنوعی در شعارهای شرکت‌های نوآور به واژه‌ای تبلیغاتی، عام و مبهم تبدیل شده است. اما آنچه از هوش مصنوعی انتظار می‌رود، قابلیت داده‌برداری و یادگیری از داده‌ها و وفق دادن سیستم با شرایط متغیر است.

یکی از مشکلاتی که در مواجهه با شرکت‌ها برای پیاده‌سازی سیستم مسیربندی هوشمند داشتیم، این بود که شرکت‌ها از لحاظ زیرساختی آمادگی کافی را نداشتند. آپتایم برای اتوماتیک کردن فرایندها نیاز به دیتاهایی از کسب‌وکارها مانند وزن و حجم مرسولات دارد و وقتی که این زیرساخت‌ها فراهم نشده باشد امکان اتوماتیک‌سازی فرایندها خیلی سخت‌تر خواهد شد.

از دیگر موانع اجرایی شدن تحول دیجیتال در صنعت پخش، نبود تیم اجرایی با شناخت کافی یا تجربه پیاده‌سازی سیستم‌های نوظهور یا ترند روز دنیا است. چالشی که در این حالت به وچود می‌آید این است که افراد با دیدگاه قدیمی و مطابق با وضعیت موجود به سیستم یا نرم‌افزارهای نوظهور نگاه می‌کنند و در نهایت هیچ پروژه‌ای اجرا نمی‌شود و یا در صورت اجرایی شدن به نتیجه نرسیده و نیمه‌کاره رها می‌شود.

به عقیده من زنگ خطر تورم هزینه‌ها برای شرکت‌‌های پخش به صدا درآمده است و شرکت‌هایی که زودتر به استقبال تغییر می‌روند سودآوری و رشد خود را تضمین خواهند کرد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *